O firmie

W czasach, kiedy na sklepowych półkach ciężko było znaleźć cokolwiek poza pustką, pewien mężczyzna zapragnął zmienić ponurą rzeczywistość, ubarwić ją smakiem i zapachem. Nie zwlekając wziął się do pracy. Dniami i nocami odmierzał, dodawał, mieszał, wyrabiał. Na długo zamykał się w kuchni, nie wpuszczając doń nikogo. W końcu, z błyskiem w oczach i piersią dumnie wypiętą, ogłosił rodzinie: „udało się! otwieram piekarnię!” – i tak też się stało. Skrupulatnie opracowane receptury zapewniały tak niepowtarzalny smak i aromat, że okoliczni mieszkańcy już wkrótce pokochali nowe miejsce.

Mężczyzna przekazał pasję do piekarnictwa synowi, syn własnemu dziecku. Tak właśnie wygląda historia Piekarni Klos, firmy rodzinnej, gdzie zamiłowanie do wypieków dziedziczy się z pokolenia na pokolenie.

Naszym priorytetem, jak kiedyś tak i dziś, jest pełna satysfakcja klientów, dlatego korzystamy tylko z własnych, sprawdzonych receptur, które od wielu lat zapewniają najlepsze doznania smakowe. Nasza praca jest naszą pasją, dlatego, we wszystko, co robimy wkładamy całe serce. Pieczywo przygotowujemy na naturalnym zakwasie, bułki na rozczynie z drożdży. Ciasto wyrabiamy ręcznie i wypiekamy w tradycyjnym piecu. Szerokim łukiem omijamy wszelkie sztuczne dodatki.

Na naszych półkach oprócz chrupiącego chleba, bułek, rogali i chałek, można znaleźć pyszne ciasta, wyroby cukiernicze, drożdżówki, pączki i babeczki.

Smacznego!
Piekarnia Klos